Hvilken højtryksrenser skal man vælge
 
En højtryksrenser kan være et uundværligt værktøj, hvis du skal vaske bilen, rengøre landbrugsmaskiner, vaske stalde ned osv. Der findes et kæmpe udvalg af højtryksrensere på markedet, og det kan være svært at vælge den, der er rigtig for dig. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du finder den der passer til dit brug. Det er hovedsageligt kombinationen mellem kvalitet på maskinen, tryk og vandmængde, der afgør hvilken kategori de enkelte maskiner tilhører.

Kategorier

Hos P. Lindberg sælger vi primært højtryksrensere til professionelt eller semi-professionelt brug. Vi har naturligvis også et par maskiner i hobbykategorien, hvis du har et mindre behov og kun bruger maskinen i begrænset omfang.

Vil deler maskinerne i disse kategorier;

– Professionelle
– Semi-professionelle
– Hedvandsrensere
– Benzindrevne
– Hobbymaskiner

Professionelle maskiner

Kendetegnet for denne type højtryksrensere er, at de kan levere en stor vandmængde pr. minut og dermed udføre opgaven under lavere tryk. Dermed reducerer du belastningen på de overflader der renses, men du opnår stadig den gode renseeffekt. Disse maskiner er særligt velegnede til dig, der eks. skal vaske stalde ned.

Gruppen af professionelle maskiner deles i to kategorier; 32 ampere og 16 ampere.

32 ampere: De maskiner der leverer den største vandmængde kræver, at din elinstallation forsynet med 32 ampere sikring. Her kan du vælge mellem Kent 9330 og IPC PW-C85 D2030 P som begge leverer hele 30 liter i minuttet.

16 ampere: Hvis din elinstallation er med sikringer på maks. 16 ampere, skal du gå lidt ned i vandmængde. Her tilbyder vi et bredt udvalg, som består af modellerne IPC D1521PIPC PW-C55 og en model fra Kent med en kapacitet på ca. 22 liter i minuttet

Semi-professionel højtryksrenser

Denne type maskiner præsterer en lidt mindre vandmængde pr. time, men er stadig velegnede til en lang række opgave i dagligdagen.

Udvalget består af flere modeller med forskellig kapacitet. Tag et kig på IPC PW-C45 eller IPC PW-C85 D1915 P.

Hedvandsrenser

Denne type højtryksrenser varmer vandet op, så du nemmere kan vaske fedt og olie af eks. landbrugsredskaber, traktorer, lastbiler mm. Når du først har prøvet at vaske fedtede, beskidte genstande med en hedvandsrenser, vil du aldrig bruge andet igen.

Vores udvalg består af to professionelle modeller fra IPC på hhv. 13,3 liter og 15 liter i minuttet samt den semi-professionelle PW-H10.

Benzindrevne højtryksrensere

Har du behov for at bruge maskinen flere forskellige steder, som eks. på en vaskeplads, der ligger væk fra dine bygninger, er en benzindrevet højtryksrenser måske en løsning for dig. På den måde er du også uafhængig af din el-installation. Tag et kig på vores professionelle løsning, der leverer godt 18 liter i minuttet eller den semi-professionelle med kapacitet på knap 10 liter i minuttet.

Hobby maskiner

Hvis du blot bruger din højtryksrenser til småopgaver, kan en hobby maskine være en god løsning for dig. Maskinerne er konstrueret med henblik på at løse småopgaver som at vaske havemøbler, drivhuset eller lignende. Du finder to modeller i vores sortiment. En lækker 150 bar fra IPC og en batteridrevet fra Makita.


Dyser

Når du skifter dyse i din højtryksrenser, er det vigtigt at du vælger en, der passer til din maskines kapacitet. For det første skal den kunne klare det antal bar din maskine yder. Dernæst er det meget vigtigt, at den passer til det antal liter vand pr. minut, som din højtryksrenser leverer. Det er angivet i manualen og kan også stå på selve maskinen.

Hvis ikke du kan finde en dyse der svarer præcist til det angive antal liter pr. minut, kan du vælge en dyse med lidt større kapacitet. Tommelfingerreglen er, at du maksimal må vælge en dyse med 10% større kapacitet. Væger du en dyse med endnu større kapacitet vil du miste tryk.

Vi har et bredt program i dyser:


Koblinger

Der findes tre forskellige koblinger til højtryksrensere 

– Lynkobling også kaldet CN eller HT kobling
– Skruekobling
– Højtrykskobling i rustfrit og alm. stål
Her har du en oversigt, der viser, hvordan du kan omforme forskellige typer koblinger og gevind:
 

1/4" Lynkoblinger

3/8" Lynkoblinger 

Skruekoblinger

KEW koblinger i stål

Nippelmuffer og brystnipler