Legeredskaber

Gode legeredskaber giver børn lyst til at lege udenfor

Et legetårn kan give mange timers leg. Her kan børnene både gynge, rutsche og klatre. Ja vores Jungle Gym Cubby legetårn har endda også en lille sandkasse. Synes børnene det sjovt at lege i sandkasse, så vil de sikkert blive glade for et redskabssæt. Sættet indeholder kost, skovl og rive.

En trampolin er fast inventar i mange haver og det er nemt forstå hvorfor. Trampolinen er sjov for både små og store børn, selv voksne kan vel ikke sige sig fri for at ”tage en tur”. Vores trampolin kan klare en max vægt på 150kg, så her kan de fleste være med. For at trampolinen bliver til glæde og ikke til gråd (eller en tur på skadestuen), så har vi fundet fem gode trampolinråd fra Børneulykkesfonden:

  1. Hop altid en ad gangen. Hopper man flere ad gangen er der fare for at støde sammen eller falde ovenpå hinanden.
  2. Brug sikkerhedsnet. Hvis trampolinen ikke er gravet ned, så er sikkerhedsnettet ”et must” for at undgå barnet slår sig ved at ryge ud over kanten.
  3. Slå aldrig saltomortaler, man kan få slemme skader på nakke og ryg hvis man lander forkert.
  4. Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen. Små børn har ikke altid styr på deres hop og hvor de lander. Den aldersgruppe er mest udsat for skader på hoved og nakke. Fortæl barnet at det er sjovt at hoppe på trampolin, men at man skal hoppe med omtanke. Lav klare aftaler om hvad man må på trampolinen.
  5. Husk sikkerhedscheck jævnligt. Lad aldrig børnene hoppe på en trampolin der er gået i stykker. Check samlinger, ben, skruer og kantpuder.