Indkørsel / terrasse

Har du valgt selv at lave indkørsel eller terrasse?

Skal resultatet blive godt, kræver det tid og ikke mindst omhu, hvis indkørslen/terrassen skal holde i mange år.

Her er en lille lynguide til, hvordan du griber det an:

  • Først graver du jord væk indtil bunden er fast, minimum 15 cm. Så skal der gang i en trillebør. Kør 10-15 cm stabilgrus på og komprimer det med pladevibrator indtil gruset er 2-3 cm under det niveau dine fliser eller sten skal ligge i.
  • Fyld op med afretningsgrus eller løst sand. Med en retteskinne glattes der ud, husk at lave en smule fald, så regnvandet kan løbe væk eller ned i en afvandingsrende. Om det skal være enten en beton afvandingsrende eller en PE afvandingsrende afhænger af, hvor meget belastning den skal kunne klare.
  • Så skal fliserne lægges på. Det er hårdt for hænderne, så beskyt dem enten med montagehandsker eller handsker med naturgummi. Sandet skal helst ikke betrædes, mens du lægger stenene/fliserne. Med kridtsnor kan du holde styr på retning og højde. Fugerne skal være 2-4 mm, så fugesandet kan komme ned og låse stenene.
  • Når belægningen er på plads, så strøs et fint lag sand ud over stenene. Når sandet er fejet ned i fugerne og stenene er helt rene, så fastgøres stenene med pladevibrator. Er fugesandet sunket sammen så fyld efter, da det er vigtigt at fugerne er fyldt helt op for at stenene ligger fast. Ukrudt vil også have nemmere ved at slå rod i fuger, som ikke er fyldt helt op. Har du lagt stenene i din indkørsel, bør du vente et par dage med at køre på dem for det bedste resultat.

Du kan sikkert ikke undvære vaterpas, stålbåndmål og en god kost i arbejdet med indkørslen/terrassen.

Skulle du være så uheldig at der alligevel er kommet ukrudt i fugerne, kan du fjerne det med en ukrudtsbørste. Er det mere end en ukrudtsbørste kan klare, så har vi også ukrudtsmiddel.

Er der kommet alger på fliserne, så anbefaler vi GreenClean.