Beskæring

Beskærersakse og grensakse

Efter vinteren er det tid til beskæring af planterne i haven for at sikre en flot blomstring.

Hortensia er at finde i mange haver. Beskæring af hortensia sker ved at fjerne de visne blomsterhoveder lige over det første kraftige skud. De visne blomsterhoveder beskytter mod frostskader og derfor er beskæring først aktuelt, når der ikke længere er risiko for nattefrost. Visne grene fjernes og for at sikre ny vækst helt fra bunden, fjernes enkelte grene hvert år.

Beskærersakse er naturligvis en del af vores sortiment af Fiskars haveredskaber. Vi har en allround beskærersaks med sideskær som klarer grene op til 2 cm i tykkelse.

Til beskæring af buske vil du have gavn af en grensaks/ørnenæb. En sommerfuglebusk f.eks. bliver mere kompakt og du får rigere blomstring ved beskæring. I foråret skæres busken ned til ca. 30 cm over jordoverfladen. Dermed har busken plads til at danne nye skud. Fiskars grensaks er en af de letteste på markedet med en vægt på 0,55 kg, håndtagene er små hvilket gør den lettere at betjene med små og mellemstore hænder. Grouw ørnenæb er med teleskopskaft og soft-grip håndtag med non-slip belægning. Den blev testvinder i Idényts test af grensakse i 2012.

Økser til træfældning eller snedkerarbejde er også at finde i udvalget. Til de store kløveopgaver har vi Fiskars Handy 2400, til brændehugning og snedkerarbejde har vi Fiskars Handy 1000.