Lugejern

Ukrudt forgår ej så let

For dem der ikke vil anvende ukrudtsmiddel er der to muligheder. Enten anvender man fiberdug eller flis til at ”kvæle” sit ukrudt, eller også må man i gang med at luge.

Med en kultivator kan du få løsnet det lette ukrudt fra jorden og efterfølgende rive det sammen. Er jorden mere kompakt, eller har ukrudtet vokset sig større end kultivatoren umiddelbart kan klare, så er et skuffejern eller en roehakker et af de haveredskaber, der kan anvendes. Roehakkeren er også god ved genstridige rødder. Mælkebøtter er noget af det ukrudt alle haveejere slås med. De tages nemt med Fiskars mælkebøttefjerner såvel i bedene som på græsplænen. Den er så nem at bruge, at børnene sagtens kan anvende den, der kan f.eks. blive en sjov konkurrence ud af at samle mælkebøtter på tid. For at komme mælkebøtter helt til livs er det vigtigt, man får hele roden med op, og med mælkebøttefjerneren er det betydeligt nemmere.

Vil du passe godt på dine redskaber? Så bør du investere i et redskabsophæng. Redskaber der står på gulvet eller jorden angribes nemmere af rust og i tilgift sparer du gulvplads som nemt kan bruges til trillebør, plæneklipper m.m.