Havevanding

Alt til havevanding

I de varme sommermåneder kan haven godt komme til at se lidt trist og sveden ud ,og derfor vil de fleste haveejere med det samme gribe til haveslangen. Dog skal man altid undersøge reglerne for havevanding inden man går i gang. Flere steder er der decideret forbud mod at vande, mens der andre steder ingen regler er.

Haveslangen og slangeopruller
Udgangspunktet er en god haveslange. Vi fører flere forskellige typer, f.eks. en grøn krydsarmeret vandslange, UV bestandig og holdbar ved -10 til +60 grader. Vores gule professionelle vandslange er meget fleksibel, UV bestandig og holdbar ved -15 til +50 grader. Din haveslange kan du hænge op på et slangeophæng eller du kan vælge en slangeopruller. Mangler du både haveslange og opruller, så leverer vi slangeopruller med 20 m 1/2” slange inkl. koblinger og sprayer. Oprulleren kan tage op til 60 m 1/2” slange. Vi har haveslangeopruller som kan tage 40 m slange og vores store model der har kapacitet til 100 m slange.  

Græsplænen
Til vanding af græsplænen har vi den traditionelle vippevander, som også kan være til morskab for børnene på en varm sommerdag. Vippevanderen dækker op til 220 m2 v/4 bar. Til den mindre plæne eller til bede dækker vores havevander et max. areal på 150 m2.

Bede og krukker
Har du bede og krukker i haven så skal du enten bruge en vandkande eller spraypistol. Vandkanden kan være fin hvis man har få krukker som er placeret tæt på hinanden. Har man derimod krukker placeret forskellige steder i haven og større bede, er det noget smartere at bruge spraypistol på haveslangen.

Spar på vandet
For at få mest ud af din vanding, anbefaler vi at vande enten om morgenen eller om aftenen. Vander du midt på dagen fordamper det meste af vandet, og dermed får planter og græs ingen nytte af det. Er jorden meget tør kan det betale sig at vande i forvejen hvis vejrudsigten melder regn. Regnen løber af den tørre jord indtil den er vædet igennem. Vander du i forvejen trænger regnvandet ned til planterne med det samme. Til vanding af roser, rhododendron og krukker kan du spare penge ved at opsamle regnvand i en regnvandsbeholder. Vælg en beholder med aftapningshane som gør det nemt at fylde vandkanden og husk et låg, så vandet ikke fordamper.