Bede

Flotte havebede uden ukrudt og skadedyr

Hvad enten du lige har fået anlagt dit havebed, eller du har haft have i en længere periode, så kommer man jo ikke udenom at skulle vedligeholde det. Men har du udstyret i orden, så letter det arbejdet betragteligt.

Ukrudt kommer du til livs med skuffejern og kultivator – og lidt gammeldags manuelt arbejde. Mælkebøtter er ikke forbeholdt græsplænen, men du kan nemt fjerne dem med den smarte mælkebøttefjerner fra Fiskars. Du sparer både ukrudtsmiddel i haven og selv børnene kan betjene den – win-win.

Skal haven ikke blive et vildnis, så skal der beskæring og trimning til. Buskene kan vokse ud over gangarealer eller spærre for udsynet på gaden. Så er en god beskæresaks rar at have ved hånden. Er grenene tykkere end saksen kan klare, eller skal du have fjernet grene på træer, så har vi også beskæresav eller ørnenæb.

Hvis bedene eller drivhuset trænger til vand, så er en siveslange en god måde at få vandet på. Med en siveslange sparer du ca. 70% vand i forhold til en almindelig sprinkler. 

Kampen mod skadedyr kan godt føles uoverkommelig. Særligt myrer er for mange et stort problem. Med Bayer Gardens Baythion D myregift kan du effektivt holde myrerne nede. Husk at læse brugsanvisningen nøje, inden du tager det i brug. Dræbersnegle kan ødelægge både planter og krydderurter. Smartbayt er virksomt efter én dag, beskytter i op til fire uger og er uskadeligt for planterne. Både mennesker og dyr kan færdes, hvor midlet er lagt ud.