Brændehåndtering

Her på siden giver vi dig en række råd og tips, der hjælper dig med at finde det rigtige udstyr til alt, hvad der vedrører brænde og brændehåndtering. Vi har udstyr til savning, beskæring, fældning af træer men også savværker til at producere dine egne materialer med. Du finder også information om flishuggere, brændekløvere, stubfræsere, kædesave, værnemidler og tilbehør såsom brændesække, brændely, skovtrailere med eller uden kran og spil.

Her kan du finde svar på meget af det du undrer dig over, siden er velegnet til dem som skal have fældet både små og store arealer i skoven eller haven.


 

Brændekløver

Til kløvning af brænde anbefaler vi vores bestseller Turbo 7 tons brændekløver, dette er en elektrisk og meget effektiv, lille brændekløver, der er nem at bruge. Turbo er en hurtig brændekløver, og du kan flække selv store træstammer hurtigt og effektivt. Denne kløver kan tage brændestykker med en længde på op til 40 cm. Mange bruger at leje sådanne maskiner, men denne brændekløver er prisbillig, nem at håndtere og fylder lidt, så det kan hurtigt betale sig at investere i stedet for at leje. Bemærk: På stykker med mange kviste skal du regne med at flække flere gange.

For at få kløveren op i en god arbejdshøjde, anbefaler vi at købe den med det passende stativ, eller du kan bygge den op med paller under eller sætte den på en bøjle.

Vi har også en kraftfuld hydraulisk brændekløver på 7 tons. Foretrækker du at flække i hånden, anbefaler vi vores gode flækkeøkser fra Bacho sammen med en flækkekile.

Flishugger

Sådan vælger du den rigtige flishugger?
Når du vælger en flishugger, er der et par faktorer, der spiller ind:

  • Hvor tykke er grenene, der skal flises?
  • Hvor ofte skal du bruge maskinen?
  • Skal den monteres på en traktor, eller skal den drives af egen motor?
 

Har du grene og krat/underskov i haven, er vores 6,5 hk flishugger meget praktisk. Den er nem at bruge, og kan flise grene op til 10 cm i diameter, men den optimale størrelse er 2-7 cm. BEMÆRK: Indtag ikke for meget på én gang. Maskinen har lav frihøjde, så den er bedst egnet til at køre på fladt underlag. Flishuggeren er nem at vedligeholde og kommer med et dækken, så du kan opbevare den sikkert.

Skal du fjerne grene og krat i haven, skovbrynet eller ved marken? Så vil vi anbefale vores 15 hk flishugger, som kan startes både på batteri eller ved at bruge rekylstarteren. Dette er en kraftig maskine, uden tilbagetrækning, men knivene er designet således, at grenene trækkes tilbage. Denne flishugger har en vippefunktion på tragtene, så du nemt kan nå knivene, hvis noget sætter sig fast i knivtromlen, hvilket sparer dig for en masse tid.

Skal du fjerne mange grene fra skoven, eller skal du rydde langs en skovvej og skal have frihøjde til flishuggeren? Så vil vi anbefale vores flishugger med el-start. Denne har store hjul og en solid konstruktion. Med denne flishugger kan du nemt vedligeholde knivene, da du kan vende dem, så du har et nyt sæt knive. Denne flishugger kan tage op til 10 cm i diameter.

Har du ikke adgang til en ATV, så har vi også flishuggere til traktorer.

 

Stubfræser

En stubfræser er et effektivt hjælpemiddel, når du har fældet et træ og vil fjerne stubben i græsplænen eller bedet. Hvis du tidligere har forsøgt at fjerne en stub ved hjælp af motorsav eller spade, så ved du at jord, sten og sand er en sikker bremse på savkæden. Arbejdet med at fjerne roden er nemmere med det rigtige værktøj.

Stubfræseren har 9 hårde metaltænder og du fræser stubben af ​​lag for lag ved at flytte fræsehovedet sidelæns. Maskinen har ikke træk på hjulene, men er forholdsvis nem at flytte selv med de store dæk.

Savværk

Vil du skære dine egne planker og materialer? Så er et mobilt Logosol savværk måske en løsning. Vi har også mini savværker (mobile savværker), der kan bruges sammen med benzindrevne motorsave. Bemærk vi anbefaler minimum en motorsav med 50 cm klinge og 51 cc motor.

Små savværker som du monterer direkte med sav og på stammen, kan du nemt flytte med dig ud i skoven så du kan lave dine materialer på stedet. Du skal huske at bruge en separat flækkekæde, da du skal skære tømmerstokken langs med træets årer. Kæden har derfor brug for en anden vinkel for at fungere optimalt.

 

Motorsav

En motorsav er altid praktisk at have klar. Hvad enten du skal bruge en kraftig benzinmotorsav med lang klinge eller en lille elektrisk motorsav til at beskære buske og træer i haven, eller blot mangler en lille enhånds elektrisk beskæringssav, så har vi det, du leder efter.

Vi har også save med forlængerhåndtag, hvis du skal skære grene højt oppe.

Vi har også reservedele til motorsave, så køber du en sav hos os, kan du få fat i dele, der skal udskiftes efter et stykke tid.

Her kan du se en oversigt over vores forskellige sager.

Brændekløvere og -save

Har du meget træ som du gerne vil bruge til brænde, så vil en elektrisk brændesav være et godt værktøj. Med en brændesav kan du hurtigt save store mængder brænde op på en sikker og effektiv måde.

Vil du gerne kløve dine brændestykker på en effektiv måde, så er en af vores brændekløvere et rigtig godt værktøj. Her vil et stort tryk nemt og effektivt kløve brændestykke efter brændestykke.

Udstyr

Her kan du finde hele udvalget indenfor brændehåndtering. Vi har et stort udvalg af det du skal bruge både før og efter træfældning.

Se vores udvalg af brændesække, sækkekanaler, kædeslibere, høreværn, savbukke og meget mere her.


Hvilken sav skal jeg vælge?

Alle vores motorsave leveres med kædebremse som en sikkerhedsforanstaltning. For at undgå "kast", som er den hyppigste årsag til ulykker ved brug af motorsav, er det vigtigste arbejdsteknikken. Ved at bruge saven rigtigt reduceres risikoen for ulykker.

  • Hav en god arbejdsstilling med bøjede knæ, og placer venstre fod fremad. Du skal altid være forberedt på at trække dig hurtigt tilbage, når du fælder et træ, så sørg for at have en åben flugtvej, og der er ryddeligt omkring dine ben, så du ikke snubler.
  • Bevæg dig aldrig, når kæden roterer
  • Hold et fast greb om håndtagene og placer tommelfingeren under det forreste håndtag. Dette er for at modvirke kraften, hvis du skulle opleve tilbageslag i saven
  • Gør dig bekendt med sikkerhedsinstruktionerne til din motorsav
  • Tjek træets faldretning. Er du usikker på, hvordan du fælder træ sikkert, anbefaler vi, at du sætter dig ind i principperne for træfældning, eller tilmelder dig et kursus i, hvordan du bruger en motorsav. Selvom man "bare skal fælde et træ i haven", er risikoen for en ulykke bestemt til stede.
  • Hold kæden skarp. Kæden skal slibes ofte, helst hver gang du fylder kædeolie på. Dette giver ikke kun mere effektiv skæring, men forhindrer også tilbageslag i saven. Vi anbefaler en elektrisk kædesliber for at sikre korrekt slibning på en enkel måde.

Sikkerhed

Brug af brændekløvere, flishuggere eller motorsave indebærer altid en risiko, og det kræver, at sikkerheden sættes i højsædet. Derfor er det vigtigt at bruge værnemidler.

Ved brug af brændekløvere og flishuggere er du normalt godt dækket ind med høreværn, handsker og visir/beskyttelsesbriller. Det kan også være praktisk at have sikkerhedsstøvler på, for det kan gå hurtigere, end man tror, ​​at få en træstamme eller en gren over fødderne.

Inden du fører motorsaven ind i skoven, bør der være mere beskyttelsesudstyr på plads. Ved at prioritere dette kan mange ulykker og skader forebygges. Vi anbefaler brug af beskyttelsesbukser/-jakke, sikkerhedsstøvler og handsker. Udover dette bør du have en god og synlig skovhjelm, med visir og høreværn. Husk også altid at have en skovradio eller mobiltelefon med strøm nok, hvis du ved et uheld skal kontakte andre.

 

Ofte stillede spørgsmål

 

MOTORSAV

Hvordan starter man en motorsav?
Hvis du ikke har erfaring med, hvordan du starter en benzindrevet motorsav, kan det være lidt svært at få den i gang. Her er nogle tips til, hvordan du nemt starter en motorsav.

Hvis din motorsav er udstyret med en primerkugle, kan du følge nedenstående trin:

- Tryk på primerkuglen tre til fire gange, indtil karburatoren har modtaget brændstof
- Flyt start/stop-kontakten for at starte
- Aktiver chokeren helt
- Træk i startsnoren to gange
- Deaktiver chokeren
- Giv fuld gas og træk i startsnoren og saven starter

Hvis din sav ikke har en primerkugle, skal du gøre det på denne måde:

- Flyt start/stop-kontakten for at starte
- Aktiver chokeren helt
- Træk i startsnoren, indtil motoren giver det første tegn på start
- Deaktiver chokeren
- Træk i startsnoren og saven starter

Hvis du trods alle dine bedste anstrengelser stadig ikke kan få motorsaven til at starte, kan der være tale om en fejl. Her er nogle tips til, hvordan du selv finder fejlen.

- Kontroller, at der er fyldt brændstof på, at stopknappen er i startposition, og at tændrørshætten er monteret på tændrøret.
- Tjek luftfilteret. Hvis den ikke er ren, så får den ikke nok luft og brændstof. Rengør filteret om nødvendigt.
- Tjek om tændrøret er vådt af benzin. Hvis den ikke er det, og luftfilteret er rent, er fejlen i brændstoftilførslen. Kontroller, at brændstofslangen er ubeskadiget, og at filteret for enden af ​​slangen i brændstoftanken er nede i brændstoffet. Tjek også om der er hul i primerkuglen. Hvis alt omkring slangen og primerkuglen er OK, kan fejlen ligge i karburatoren. Du kan vælge at kaste dig ud i fejlfinding af karburatoren, men ofte vil en ny være en både hurtig og overkommelig løsning. Husk at rense saven efter brug. Blæs det rent med trykluft om nødvendigt.

 

Hvordan måles sværdlængden på en motorsav?
Man måler sværdlængden ved at måle den synlige del af sværdet, når den er monteret på saven. I mange tilfælde er længden angivet på sværdet. Det samme gælder sporbredden.

 

MINI SAVVÆRK

Hvilken sværdlængde er nødvendig for at opnå optimal brug?
Sværdets længde afhænger af, hvor store planker der skal skæres. Du skal have et sværd, der er 10 cm længere end den planke, du skal skære.

Er det bedre at have en kløvekæde eller en standardkæde?
Vi anbefaler kløvekæde på minisavværker, da kløvekæde skærer finere langs kornet

Hvor stor en motorsav skal du bruge?
Vi anbefaler minimum 50cc og derover. Det afhænger også af, hvilke træsorter der skal skæres.

 

STUBFRÆSER

Hvorfor skal man have knivene i luften, når man starter stubfræseren?
Når stubfræseren startes, er det en god idé at løfte fræsehjulet fra jorden ved at trykke ned på håndtaget. Dette forhindrer knivene i at gå ned i jorden, da de begynder at rotere, når maskinen starter.

Hvad er forskellen mellem modeller før 2020 og efter 2020?
Forskellen er, at før 2020 er knivene fastgjort med kun 1 bolt. Efter 2020 har knivene 2 bolte.

Hvordan skifter du knivene, og hvor ofte skal du skifte knivene?
Knivene skiftes nemt ved at løsne boltene, der holder klingen. Knivene er lavet af hårdmetal, så de holder længe. Men det er brugen, der afgør, hvornår de skal udskiftes.

Hvor mange knive er der på fræsehovedet?
Der er i alt ni knive på stubfræseren, tre centerknive, tre venstre knive og tre højre knive.

Hvilken vedligeholdelse skal du være opmærksom på?
Vi anbefaler, at du med jævne mellemrum gennemgår boltene, inden du begynder at fræse, da maskinen under brug er udsat for vibrationer, som kan få en møtrik til at løsne sig.

Har P. Lindberg reservedele til stubfræseren?
Ja, P. Lindberg har et reservedelslager til dette.

 

BRÆNDEKLØVERE

Hvordan virker turbo brændekløvere?
Turbo brændekløvere er drevet af en 1,5 KW motor, som igen driver et svinghjul, der skaber kinetisk energi

Hvad skal man gøre, hvis kløvehovedet ikke vil gå ind igen?
Du kan nemt skubbe den tilbage. Hvis den ikke går tilbage, kan du trykke ned på stativet, og returfjederen trækker den automatisk ind. Fjern bark og spåner, der er i vejen.

Hvad er forskellen mellem mekaniske og hydrauliske brændekløvere?
- Turbo brændekløvere drives mekanisk, mens de hydrauliske drives via hydraulikolie
- Der er mindre vedligehold på turbo brændekløvere, mens der på hydrauliske kan være lækage
I modsætning til en hydraulisk brændekløver, der hele tiden holder et konstant tryk. Denne brændekløver vil så ramme med 7 tons tryk, når kløvehovedet rammer træstammen, der skal flækkes.

Har P. Lindberg reservedele til brændekløverne?
Ja, P. Lindberg har et reservedelslager til dette

 

FLISHUGGER

Hvorfor starter min flishugger ikke, når jeg har monteret den?
Er brændstofhanen og chokeren tændt? Tjek oliestanden, da olieskærmen udløses, hvis der ikke er nok olie i motoren.

Hvilken vedligeholdelse skal du være opmærksom på?
- Efterspænd boltene, når flishuggeren er monteret.
- Kontroller, at der er fedt nok i lejet til knivhuset
- Kontroller, at stropperne er spændt korrekt
- Tjek at intet sidder fast i knivtromlen

Hvad skal jeg være opmærksom på under/efter brug?
At der ikke er for mange blade/babynåle på grenen, så den ikke tilstopper. Vi anbefaler, at du med jævne mellemrum gennemgår boltene, inden du begynder at fræse, da maskinen under brug er udsat for vibrationer, som kan få en møtrik til at løsne sig.

Har P. Lindberg reservedele til flishuggerne?
Ja, P. Lindberg har reservedelslager til flishuggerne